domaća višnjevača najbolja koju sam ja pila
1 kg višnje (marelice ako je možete pronaći)
50 g izlupanih koštica
1 l rakije
1/2 kg šećera
1/4 l vode za sirup
cimeta malo
1/4 vanile
operemo višnje
povadimo koštice i
zajedno sa izlupanim košticama, cimetom i parčetom vanile stavimo u jednu flašu od 3 l
nalijemo rakiju i dobro zatvorimo flašu
sada flašu 3 nedelje stavimo na toplo mesto ili na sunce da zri,
svaki dan protresemo.
posle tri nedelje ocedimo višnje kroz čistu gazu
skuvamo sirup od šećera i vode,
ohladimo
i pomešamo sa likerom
još par dana ga držimo na toplom
razlijemo u flaše.
ja sam ovaj recept malo izmenila i
ne odvajam višnje od likera i
ne razlivam ih u flaše več držim u flaši sa širokim grlom (dunstflaši) da mogu vaditi sipaćom kašikom i višnje i liker
Primjedbe
Objavi komentar