Preskoči na glavni sadržaj

cabbage with meat - sladak kupus na moj način



this is my modified version of a dishe from Transylvania called lucskos káposzta (wet cabbage)


it is necessary:

​​400 g pork
1 onion
salt or food supplement
1 tomato
1 bell pepper 
peppercorns
1 tablespoon ground red pepper, not nessesery - then the dish will be white 
1 head of cabbage weigh about 1 kg or a little more
sour cream
1 tablespoon flour


preparation:

1.cut onion and fry in a little oil,
   add salt and peppers,
   fresh tomatoe and bell pepper, if we have, without it will be also tasty,
   add the meat cut into cubes,
   pour water and cook as stew,

2.cabbage cut into wide pieces, so sheets cann’t disintegrate,
   placed them on the meat,
   add water and 
   cook until everything is soft,
   mix flour with a little water and
   add to the food, 
   saft should be a little thicker than soup,

3.serve with a little sour cream



in old recipe meat is cooked in salted water for half-free without onion
and then added the cabbage,
when cooked a light browned flour is made,
the spices used are dill and marjoram,
finally vinegar is added.
It is served the same way with sour cream, 

try, maybe youw’ll like it and enjoy







ovo je moja prepravljena verzija jela iz Erdelja koje se zove lucskos káposzta (mokar kupus)


potrebno je:

400 g svinjetine
1 glavica luka
soli ili dodatak jelu 
bibera u zrnu
1 paradajz
1 paprika
1 kašika crvene paprike ne mora - tada će jelo biti belo
1 glavica kupusa težine oko 1 kg ili malo veća
1 kašika brašna
pavlaka



priprema:

1.sitno izrežemo luk i propržimo na malo ulja
   dodamo soli i crvenu papriku, 
   paradajz i svežu papriku ako imamo,  
   i bez toga će biti ukusno,
   dodamo na kocke izrezano meso
   podlijemo vodom i kuvamo kao paprikaš

2.kupus izrežemo ne široke komade 
   tako da zahvati malo sredine da se listovi ne bi raspali,
   položimo ih na meso,
   dodamo vode i 
   kuvamo dok sve ne bude mekano,
   brašno umutimo sa malo vode i 
   dodamo u jelo,
   saft treba da bude malo gušći od čorbe

3.poslužima sa malo pavlake



u starom receptu meso se kuva u slanoj vodi dopola bez luka, 
tada se dodaje kupus,
kada je skuvan pravi se svetla zaprška,
a od začina se koristi mirođija i majoran, 
na kraju se doda sirće
služi se isto sa pavlakom.


probajte možda vam se i ovako svidi




Primjedbe

  1. Ova verzija izgleda super probacu je.Ja sam rekla kupus drugacije I ide bez brasna .Ovaj tvoj mi izgleda jako lepo I ukusno.Od tebe naravno uvek sve izgleda I jeste fenomenalno.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ova verzija izgleda super probacu je.Ja sam rekla kupus drugacije I ide bez brasna .Ovaj tvoj mi izgleda jako lepo I ukusno.Od tebe naravno uvek sve izgleda I jeste fenomenalno.

    OdgovoriIzbriši
  3. hvala ti Slavice,
    ovo je malo drugačije od klasičnog slatkog kupusa u koji se dodaje ktompir.
    Probaj! verujem da će ti se svideti.
    hvala na komentaru, ti si moj najverniji čitalac.puno pozdrava! Ligija

    OdgovoriIzbriši
  4. sanremo1967@yahoo.com.br15. prosinca 2018. u 20:59

    Very good, what a delight !!!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popular

cottage cheese patella – pogačice sa sirom

layered potatoes with minced meat - složenac od krompira sa mlevenim mesom

semolina noodles with cottage cheese - gomboci sa sirom

laid pork pie - slagana pita od mesa

görhe - sweet corn flour pie – slatka pita od kukuruznog brašna

potato side dish - zuschpais od krompira

pie in milk dressing with whipped cream - pita u soku od mleka

white wine château - šato od belog vina

sweet rolls-wespiary - osinje gnezdo