this is my modified version of a dishe from Transylvania called lucskos káposzta (wet cabbage)
it is necessary:
400 g pork
1 onion
salt or food supplement
1 tomato
1 bell pepper
peppercorns
1 tablespoon ground red pepper, not nessesery - then the dish will be white
1 head of cabbage weigh about 1 kg or a little more
sour cream
1 tablespoon flour
preparation:
1.cut onion and fry in a little oil,
add salt and peppers,
fresh tomatoe and bell pepper, if we have, without it will be also tasty,
fresh tomatoe and bell pepper, if we have, without it will be also tasty,
add the meat cut into
cubes,
pour water and cook as
stew,
2.cabbage cut into wide pieces, so sheets cann’t disintegrate,
placed them on the meat,
add water and
cook until everything is soft,
cook until everything is soft,
mix flour with a little
water and
add to the food,
saft should be a little thicker than soup,
add to the food,
saft should be a little thicker than soup,
3.serve with a little sour cream
in old recipe meat is cooked in salted water for half-free without onion
and then added the cabbage,
when cooked a light browned flour is made,
the spices used are dill and marjoram,
finally vinegar is added.
It is served the same way with sour cream,
try, maybe youw’ll like it and enjoy
ovo je moja prepravljena verzija jela iz Erdelja koje se zove lucskos káposzta (mokar kupus)
potrebno je:
400 g svinjetine
1 glavica luka
soli ili dodatak jelu
bibera u zrnu
1 paradajz
1 paprika
1 kašika crvene paprike ne mora - tada će jelo biti belo
1 glavica kupusa težine oko 1 kg ili malo veća
1 kašika brašna
pavlaka
priprema:
1.sitno izrežemo luk i propržimo na malo ulja
dodamo soli i crvenu papriku,
paradajz i svežu papriku ako imamo,
i bez toga će biti ukusno,
paradajz i svežu papriku ako imamo,
i bez toga će biti ukusno,
dodamo na kocke izrezano
meso
podlijemo vodom i kuvamo
kao paprikaš
2.kupus izrežemo ne široke komade
tako da zahvati malo sredine da se listovi ne bi raspali,
položimo ih na meso,
dodamo vode i
kuvamo dok sve ne bude mekano,
kuvamo dok sve ne bude mekano,
brašno umutimo sa malo
vode i
dodamo u jelo,
dodamo u jelo,
saft treba da bude malo
gušći od čorbe
3.poslužima sa malo pavlake
u starom receptu meso se kuva u slanoj vodi dopola bez luka,
tada se dodaje kupus,
kada je skuvan pravi se svetla zaprška,
a od začina se koristi
mirođija i majoran,
na kraju se doda sirće
služi se isto sa pavlakom.
probajte možda vam se i ovako svidi
Ova verzija izgleda super probacu je.Ja sam rekla kupus drugacije I ide bez brasna .Ovaj tvoj mi izgleda jako lepo I ukusno.Od tebe naravno uvek sve izgleda I jeste fenomenalno.
OdgovoriIzbrišiOva verzija izgleda super probacu je.Ja sam rekla kupus drugacije I ide bez brasna .Ovaj tvoj mi izgleda jako lepo I ukusno.Od tebe naravno uvek sve izgleda I jeste fenomenalno.
OdgovoriIzbrišihvala ti Slavice,
OdgovoriIzbrišiovo je malo drugačije od klasičnog slatkog kupusa u koji se dodaje ktompir.
Probaj! verujem da će ti se svideti.
hvala na komentaru, ti si moj najverniji čitalac.puno pozdrava! Ligija
Very good, what a delight !!!
OdgovoriIzbrišiThank you !
Izbriši