Preskoči na glavni sadržaj

potato side dish - zuschpais od krompira



it's necessary:

500g potatoes
1 onion
a little bit of oil
salt
2 bay leaf
peppercorns
a little red ground paprika
1 teaspoon flour
1 dl milk
little vinegar
sour cream


preparation:

  1. fry in a little oil diced chopped onion,
  2. add the bay leaf, pepper, paprika, salt,
  3. add the peeled and sliced potatoes,
  4. pour the water only up to the top of the potato,
  5. cook it,
  6. smash one part of potato, let stay enought pieces,
  7. in a little water, mix the flour and add the potatoes,
  8. add the milk, be careful not to be very fluent,
  9. little acidify,
10. cook a little to get all the flavors combine,

serve with sour cream and roasted or minced meat patties.






pitrebno je:

500g krompira
1 luk
malo ulja
so
2  lorberova lista
biber u zrnu
malo mlevene paprike
1 mala kašičica brašna
1 dl mleka
malo sirćeta
pavlaka


priprema:

 1. ispržite na malo ulja, na kockice iseckan luk,
 2. dodajte lorber, biber, papriku, so,
 3. dodajte oljušten i narezan krompir
 4. nalijte vode samo do vrha krompira,
 5. skuvajte ga,
 6. zgnječite jedan deo krompira, da ostanu i komadi,
 7. u malo vode umutite brašno i dodajte krompiru,
 8. dodajte mleko, koliko da ne bude jako tečno,
 9. malo ga zakiselite,
10. kuvajte još malo da se svi ukusi sjedine,


služite sa pavlakom i pečenim ili faširanim mesom.




Primjedbe

Objavi komentar

Popular

cottage cheese patella – pogačice sa sirom

layered potatoes with minced meat - složenac od krompira sa mlevenim mesom

semolina noodles with cottage cheese - gomboci sa sirom

cabbage with meat - sladak kupus na moj način

laid pork pie - slagana pita od mesa

görhe - sweet corn flour pie – slatka pita od kukuruznog brašna

pie in milk dressing with whipped cream - pita u soku od mleka

white wine château - šato od belog vina

sweet rolls-wespiary - osinje gnezdo