Preskoči na glavni sadržaj

kompot od kajsije

           
koristite lepe, zdrave, tvrde, poluzrele plodove kajsije
u jednu posudu stavite oko 5 litara vode i dodajte 1 vinobran,
operite plodove,





oljuštite ih i 
spuštajte u vodu sa vinobranom,
neka odstoje dvadesetak minuta
sada ih poređajte u tegle jedno na drugu sa oblinama nagore
dobro ocedite vodu




nalijte čistu vodu 
a potom odlijte u sud gde možete da je izmerite
na 1 l vode računamo 400 g šećera
sada skuvajte sirup i ohladite
tako hadan sipajte na kajsije
zatrpajte flaše u veći sud sa hladnom vodom i
kuvajte 25 minuta 
vreme računate od trenutka kada počne voda da vri u loncu
pustite da se hladi
polu ohlađene flaše vadite i odložite na svoja mesta



Primjedbe

Popular

cottage cheese patella – pogačice sa sirom

layered potatoes with minced meat - složenac od krompira sa mlevenim mesom

cabbage with meat - sladak kupus na moj način

semolina noodles with cottage cheese - gomboci sa sirom

görhe - sweet corn flour pie – slatka pita od kukuruznog brašna

laid pork pie - slagana pita od mesa

white wine château - šato od belog vina

potato side dish - zuschpais od krompira

pie in milk dressing with whipped cream - pita u soku od mleka

bread pudding - engleski puding /puding od starog hleba