današnji ručak
ukusno, jednostavno, lako se pravi i lagano
uz salatu od paradajza ili krastavca odličan ručak
Stari recept kaže: 1 pile skuvajte sa vezicom šargarepe i zeleni ali ja som to izmenila na jedno belo meso kuvajte sa dodatkom za jelo, nama je jedno pile veliko a deca baš nisu volela kuvanu šargarepu u ovom jelu i to je tako ostalo
znači potrebno je:
oko 350 - 400 g belog mesa - pileće grudi
1 kašika ulja
malo dodatka za jelo
vezica šergarepe i zeleni - ko voli
biber u zrnu par komada
2 srednje glavice luka
1 čaša od jogurta pirinča - 1.8dl
3 čaše vode
vezica peršunovog lišća
priprema:
isečemo luk na kockice i propržimo na ulju,
dodamo meso isečeno na kockice,
dodatak jelu, (na sitne kockice isečenu šargarepu i zelen)
biber
nalijemo vode da poktije meso
kuvamo dok ne omekne
posebno skuvajte pirinač
1 čaša pirinča na 3 čaše vode
pustite da provri,
na laganoj vatri kuvajte oko 5 minuta, da ne bude sasvim kuvano
i dodajte u meso
kuvajte dok pirinač ne bude sasvim mekan
na sitno izrežite vezicu peršuna i pospite po gotovom pilavu
nemojte mnogo mešati da pirinač ostane u celo
Primjedbe
Objavi komentar