Preskoči na glavni sadržaj

pilav sa pilećim mesom



 današnji ručak

ukusno, jednostavno, lako se pravi i lagano
uz salatu od paradajza ili krastavca odličan ručak 

Stari recept kaže: 1 pile skuvajte sa vezicom šargarepe i zeleni ali ja som to izmenila na jedno belo meso kuvajte sa dodatkom za jelo, nama je jedno pile veliko  a deca baš nisu volela kuvanu šargarepu u ovom jelu i to je tako ostalo

znači potrebno je:
oko 350 - 400 g belog mesa - pileće grudi
1 kašika ulja
malo dodatka za jelo
vezica šergarepe i zeleni - ko voli
biber u zrnu par komada
2 srednje glavice luka
1 čaša od jogurta pirinča - 1.8dl
3 čaše vode
vezica peršunovog lišća

priprema:
isečemo luk na kockice i propržimo na ulju,
dodamo meso isečeno na kockice,
dodatak jelu, (na sitne kockice isečenu šargarepu i zelen) 
biber
nalijemo vode da poktije meso
kuvamo dok ne omekne

posebno skuvajte pirinač
1 čaša pirinča na 3 čaše vode
pustite da provri,
na laganoj vatri kuvajte oko 5 minuta, da ne bude sasvim kuvano



i dodajte u meso



kuvajte dok pirinač ne bude sasvim mekan
na sitno izrežite vezicu peršuna i pospite po gotovom pilavu
nemojte mnogo mešati da pirinač ostane u celo





Primjedbe

Popular

cottage cheese patella – pogačice sa sirom

layered potatoes with minced meat - složenac od krompira sa mlevenim mesom

cabbage with meat - sladak kupus na moj način

semolina noodles with cottage cheese - gomboci sa sirom

görhe - sweet corn flour pie – slatka pita od kukuruznog brašna

laid pork pie - slagana pita od mesa

white wine château - šato od belog vina

potato side dish - zuschpais od krompira

pie in milk dressing with whipped cream - pita u soku od mleka

bread pudding - engleski puding /puding od starog hleba