you need:
1 kg solid, hard and ripe apricots
remove the seed,
arrange a row of apricots in a porcelain bowl,
sprinkle with sugar,
make another row of apricots, etc. above sprinkle with remaining sugar,
cover and leave in refrigerator for 12 h,
next day put to cook them on high heat and
allow boiling with constant stirring for 20 minutes,
put it in the bottle,
cover with blankets and leave it cool.
-.-.-.-.-.-.-.-
1kg tvrdih ali zrelih kajsija
700 g šećera
kajsije dobro operite i prepolovite, izvadite koštice
poređajte jedan red kajsija u jednu porcelansku činiju
pospite šećerom,
pa drugi red kajsija, itd. od gore pospite ostatak šećera,
poklopite i ostavite na hladno 12 h,
sledeći dan stavite da se kuva,
na jakoj vatri pustimo da proključa i
uz stalno mešanje kuvamo 20 minuta,
stavimo u flašu i zatrpamo dok se ne ohlade.
Primjedbe
Objavi komentar