Preskoči na glavni sadržaj

noodles with potato - testo sa krompirom




I think the noodles with potato are a typical dish of our region: Vojvodina, Slavonija, Hungary,
if I'm wrong let me someone denies,
noodles with potato are ideal for lunch with a soup and salad,
I do not have the custom to keep Friday as a meatless day,
(although I agree that it doesn’t have to eat meat every day),
and because that the noodles with potato are on the menu regardless the day of the week,
my family members love it and enjoy to eat

it is necessary: ​​

1/2 kg of dough - wide noodles
1/2 kg potato
1 large onion
1 tablespoon minced red peppers - or may without
oil
salt
water

preparation:

cook the noodles in salted water,
drain,

while it is cooking,
cook the peeled, cut into cubes potato,
as it is cooked immediately press it,

cut a large onion and
fry it in oil to become dark,
but take care not to burn,
remove it from the fire,
half of the onion squeeze through metal strainer for tea pressing with spoon to be dry and
place it in a small bowl to serve it as a side dish for lunch,

to the other part that remained in oil add one tablespoon of red pepper and
mix with potato,
add salt,
mix well all and 

unite with noodles

serve

if you are not a fan of red peppers omit it, 
you will still get a delicious dougt with potatoes - only white 



                                           


mislim da je testo sa krompirom jelo karakteristično za ove naše krajeve: Vijvodinu, Slavoniju, Mađarsku
ako grešim neka me neko demantuje,
testo sa krompirom je idealno za ručak uz neku supu i salatu,
nemam običaj da držim petak kao bezmesni dan,
(mada se slažem da se ne mora jesti meso baš svaki dan),
i zbog toga se testo sa krompirom nađe na jelovniku neovisno o danu u nedelji, 
moji ukućani ga vole i rado jedu 

potrebno je:

1/2 kg testa - širokih rezanaca
1/2 kg krompira
1 veliki luk
1 supena kašika mlevene crvene paprike ali može i bez
ulje
so 
voda 

priprema:

skuvamo testo u slanoj vodi.
ocedimo,

dok se kuva testo,
skuvamo i oljušten, na kocke isečen krompir,
čim je skuvan odmah ga propasiramo,

luk isečemo krupno i 
ispržimo ga na ulju da postane taman,
ali pazimo da ne zagori,
skinemo sa vatre,
iscedimo polovinu preko metalne cetke za čaj,
pritiskajući kašikom,
da luk bude suv i
odložimo u malu činiju da bi ga poslužili kao dodatak testu za ručak,

u drugi deo koji je ostao u ulju dodamo jednu malu kašiku aleve paprike i
pomešamo sa krompirom,
posolimo po ukusu,
sve dobro izmešamo i 

sjedinimo sa testom

poslužimo

ukoliko niste ljubitelj paprike izostavite je,
i tako ćete dobiti ukusno testo sa krompirom samo bele boje



Primjedbe

  1. Odlicno Ligija recepte pravi I original no "nas" moram ga napraviti jedan Dan.Vama prijatno😉

    OdgovoriIzbriši
  2. Nadam se da moji komentari izlaze

    OdgovoriIzbriši
  3. Nadam se da moji komentari izlaze

    OdgovoriIzbriši
  4. izvini nisam videla komentar, stižu,stižu,havala ti što si revnosna

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popular

cottage cheese patella – pogačice sa sirom

layered potatoes with minced meat - složenac od krompira sa mlevenim mesom

cabbage with meat - sladak kupus na moj način

semolina noodles with cottage cheese - gomboci sa sirom

görhe - sweet corn flour pie – slatka pita od kukuruznog brašna

laid pork pie - slagana pita od mesa

white wine château - šato od belog vina

potato side dish - zuschpais od krompira

pie in milk dressing with whipped cream - pita u soku od mleka

bread pudding - engleski puding /puding od starog hleba