I think the noodles with potato are a
typical dish of our region: Vojvodina, Slavonija, Hungary,
if I'm wrong let
me someone denies,
I do not have the custom to keep Friday as a meatless day,
(although I agree
that it doesn’t have to eat meat every day),
and because that the noodles with potato are on the menu regardless the day of the week,
my family members
love it and enjoy to eat
it is necessary:
1/2 kg of dough - wide noodles
1/2 kg potato
1 large onion
1 tablespoon
minced red peppers - or may without
oil
salt
salt
water
preparation:
cook the noodles in salted water,
drain,
while it is cooking,
cook the peeled, cut into cubes
potato,
as it is cooked
immediately press it,
cut a large onion and
fry it in oil to become dark,
but take care
not to burn,
remove it from
the fire,
half of the onion
squeeze through metal strainer for tea pressing with spoon to be dry and
place it in a small
bowl to serve it as a side dish for lunch,
to the other part that remained in oil add one tablespoon of red pepper and
mix with
potato,
add salt,
mix well all and
unite with noodles
serve
if you are not a fan of red peppers omit it,
you will still get a delicious dougt with potatoes - only white
unite with noodles
serve
if you are not a fan of red peppers omit it,
you will still get a delicious dougt with potatoes - only white
mislim da je testo sa krompirom jelo karakteristično za ove naše krajeve: Vijvodinu,
Slavoniju, Mađarsku
ako grešim neka me neko demantuje,testo sa krompirom je idealno za ručak uz neku supu i salatu,
nemam običaj da držim petak kao bezmesni dan,
(mada se slažem da se ne mora jesti meso baš svaki dan),
i zbog toga se testo sa krompirom nađe na jelovniku neovisno o danu u nedelji,
moji ukućani ga vole i rado jedu
potrebno je:
1/2 kg testa - širokih rezanaca
1/2 kg krompira
1 veliki luk
1 supena kašika mlevene crvene paprike ali može i bez
ulje
so
voda
priprema:
skuvamo testo u slanoj vodi.
ocedimo,
dok se kuva testo,
skuvamo i oljušten, na kocke isečen krompir,
čim je skuvan odmah ga propasiramo,
luk isečemo krupno i
ispržimo ga na ulju da postane taman,
ali pazimo da ne zagori,
skinemo sa vatre,
iscedimo polovinu preko metalne cetke za čaj,
pritiskajući kašikom,
da luk bude suv i
odložimo u malu činiju da bi ga poslužili kao dodatak testu za ručak,
u drugi deo koji je ostao u ulju dodamo jednu malu kašiku aleve paprike i
pomešamo sa krompirom,
posolimo po ukusu,
sve dobro izmešamo i
sjedinimo sa testom
poslužimo
ukoliko niste ljubitelj paprike izostavite je,
i tako ćete dobiti ukusno testo sa krompirom samo bele boje
Odlicno Ligija recepte pravi I original no "nas" moram ga napraviti jedan Dan.Vama prijatno😉
OdgovoriIzbrišihvala, Buco, prijatno i vama
IzbrišiNadam se da moji komentari izlaze
OdgovoriIzbrišiNadam se da moji komentari izlaze
OdgovoriIzbrišiizvini nisam videla komentar, stižu,stižu,havala ti što si revnosna
OdgovoriIzbriši