during the summer this vegetable is
often on our table, as steak, or as side dish,
for winter it can
be stored in the freezer as well as peas and beans,
we use young but
large green or yellow squash,
washe it,
with the poteto
peeler take down the peel and
take out the
middle and seeds,
then chop it
then chop it
salted and leave to stand a while
also you need:
a little oil
1 onion
food supplement
or salt
1 bunch of dill
1 tablespoon red
pepper
1 small tomato
2 tablespoons
vinegar
water
little flour
milk
sour cream
fry the onion in
a little oil and
add the squash,
little fry and
add: food
supplement or salt,
a tablespoon of
red peppers,
small tomato,
all mix and
pour water – not
too much,
chop the dill
and
add to the squash,
cook until the squash become soft,
remove it from
the fire,
a table spoon of fine
flour mix with a little water in a glass and
add the to the squash,
add some milk too,
add one or two
spoon of sour cream before serving
squash with dill serve with roast or fried meat as side dish
-.-.-.-.-.-.-.-
ovo povrće se često nađe na našoj trpezi tokom leta ili kao odresci ili kao čušpajz,
za zimu se može spremiti u zamrživač kao i grašak i boranija,
koriste se mlade ali velike zelene ili žute bundeve nalik na zukinni, samo mnogo veće (ova na slici ima oko 2,5 kg),
opere se,
oljušti i povadi sredina i semenke,
iscedi i kuva,
još je potrebno:
malo ulja
1 glavica luka
dodatak jelu ili so
1 vezica mirođije
1 kašika aleve paprike
1 manji paradajz
2 jedaće kašike sirćeta
voda
malo brašna
mleko
pavlaka
propržimo luk na malo ulja i
dodamo bundeve
malo propržimo i dodamo: dodatak jelu ili so, kašiku aleve paprike,
omanji paradajz, sirće - sirće dodajemo da se bundeve ne bi raskuvale,
sve izmešamo i
podlijemo vodom,
iseckamo, na sitno, vezicu mirođije i dodamo u jelo,
kuvamo dok bundeve ne omekšaju,
skinemo sa vatre,
u čaši izmešamo malo brašna sa vodom i dodamo u bundeve,
dodamo malo mleka da ne bude jako retko,
pustimo da provri,
proverimo da li je dovoljno slano, kiselkasto,
pre služenja umešamo kašiku - dve pavlake,
zuschpeis od bundeve služimo uz pečeno ili pohovano meso
još je potrebno:
malo ulja
1 glavica luka
dodatak jelu ili so
1 vezica mirođije
1 kašika aleve paprike
1 manji paradajz
2 jedaće kašike sirćeta
voda
malo brašna
mleko
pavlaka
propržimo luk na malo ulja i
dodamo bundeve
malo propržimo i dodamo: dodatak jelu ili so, kašiku aleve paprike,
omanji paradajz, sirće - sirće dodajemo da se bundeve ne bi raskuvale,
sve izmešamo i
podlijemo vodom,
iseckamo, na sitno, vezicu mirođije i dodamo u jelo,
kuvamo dok bundeve ne omekšaju,
skinemo sa vatre,
u čaši izmešamo malo brašna sa vodom i dodamo u bundeve,
dodamo malo mleka da ne bude jako retko,
pustimo da provri,
proverimo da li je dovoljno slano, kiselkasto,
pre služenja umešamo kašiku - dve pavlake,
zuschpeis od bundeve služimo uz pečeno ili pohovano meso
Autor je uklonio komentar.
OdgovoriIzbrišiPravim ga upravo sad I odlicno je,jis samo treba da dodam.mleko ja stavim half and half i malko brasna kako si napisala razmucenog u vodi.Super ce bii.meso je u rerni(ovaj put peceno
OdgovoriIzbrišiPravim ga upravo sad I odlicno je,jis samo treba da dodam.mleko ja stavim half and half i malko brasna kako si napisala razmucenog u vodi.Super ce bii.meso je u rerni(ovaj put peceno
OdgovoriIzbriši