Preskoči na glavni sadržaj

yellow bean side dish - varivo od boranije sa pavlakom (zuschpeis od boranije)






the best yellow bean side dish is made of fresh beans from your own garden, or from the farmer's market, but you can use frozen yellow beans too                



for yellow bean side dish it’s necessary:

2 tablespoons oil
1 onion
1/2 kg yellow beans
1 green bell pepper medium size  
1 medium size tomato
2 -3 cloves garlic
salt
1 tablespoon red pepper
2 small teaspoons  flour  
water
2-3 tablespoons cream



preparation:

clean and chop the onion and garlic,

heat the oil and

fry the onion and garlic,

add red pepper and salt,

fry a little in oil,

taking care not to catch the pepper because it will become bitter,

add washed and chopped yellow beans,

green pepper and tomato and pour the water,

cook the beans until becomes soft, continuously pouring the water

mix the flour with a little water,

add to the beans with stirring constantly so as not to have made lumps,

just reduce the heat and cook at low heat for about ten minutes,

at the end  add the cream,

remove from heat and 

serve the yellow bean side dish.






varivo od boranija je najbolje od sveže boranije sa pijace ili iz vlastite bašte ali se može napraviti i od smrznute 



za varivo od boranije je potrebno:


2 kašike ulja
1 glavica luka
1/2 kg boranije
1 paprika babura srednje veličine
1 paradajz srednje veličine
2 -3 čena belog luka 
dodatak za jelo
1 kašika aleve paprike
2 male kašičice brašna 
vode
2-3-kašike pavlake



postupak kuvanja variva od boranije:


očistimo i sitno iseckamo luk i beli luk

zagrejemo ulje 

propržimo luk i beli luk,

dodamo crvenu papriku i dodatak jelu ili so

malo pržimo na ulju, 

pazimo da ne uhvati paprika jer će postati gorka,

dodamo opranu i iseckanu boraniju,

zelenu papriku i paradajz i

podlijemo vodom,

dinstamo boraniju dok ne bude mekana stalno dolivajući vodu,

brašno umutimo sa malo vode,

dodamo u boraniju uz stalno mešanje da se ne bi napravile grudvice,

sasvim smanjimo vatru i kuvamo desetak minuta,

na samom kraju umešamo pavlaku, 

sklonimo sa vatre i

serviramo varivo od boranije.




Primjedbe

  1. Ligija opet cu danas (il sutra) da je pravim super je.Svi volimo.Hvala za divan recept.Pozzz

    OdgovoriIzbriši
  2. Ligija opet cu danas (il sutra) da je pravim super je.Svi volimo.Hvala za divan recept.Pozzz

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popular

cottage cheese patella – pogačice sa sirom

layered potatoes with minced meat - složenac od krompira sa mlevenim mesom

cabbage with meat - sladak kupus na moj način

semolina noodles with cottage cheese - gomboci sa sirom

görhe - sweet corn flour pie – slatka pita od kukuruznog brašna

laid pork pie - slagana pita od mesa

white wine château - šato od belog vina

potato side dish - zuschpais od krompira

pie in milk dressing with whipped cream - pita u soku od mleka

bread pudding - engleski puding /puding od starog hleba