this one is how I
used to and how my family prefer
1/2 kg minced
pork
1 dl rice
1 medium onion
1 tablespoon
cayenne red papper
addition to a
dish or salt
1 thick slice of
old bread (middle) or 3 tablespoons bread crumbs
a little milk
3 eggs
1 l cooked tomato
juice
sugar for taste,
2 tablespoons
flour
water
sour cream
preparation:
wash the pepper,
remove the inside
and clean it from seeds,
in a separate
bowl pour a little milk and soften the bread
mix the rice (raw)
with meat, chopped onion, red pepper, adition for food or salt, bread that we
squeeze a little (if using bread crumbs
pour half dl water in the mixture) and whole eggs,
mix it all well
manually into a homogenous mass,
fill the pepper and
follow
one-by-side with an opening up in the pot,
pour water to
half the pepper,
add a little
extra salt and
cook carefily, be careful the water does not evaporate
after 20 - 25
minutes of cooking pour the tomato juice to cover the pepper,
let it boil and than
remove from heat,
pour flour with a
little water in a cup,
add the tomatoes juice,
add sugar to
taste, salt if necessary and
cook the pepper over
low heat for another 15 -20 minutes
cool a little and
serve with a teaspoon of sour cream
-.-.-.-.-.-.-.-
ima bezbroj načina za pripremu punjene paprike,
ovo je kako sam ja navikla i kako je moji ukućani vole
za 3 osobe potrebno je oko 9 komada paprike srednje veličine,
1/2 kg mlevene svinjetine
1 dl pirinča
1 srednja glavica luka
1 velika kašika aleve cevene paprike
dodatak za jelo po ukusu
1 deblja kriška starog hleba (sredina) ili 3 kašike prezle
malo mleka
3 jajeta
1 l skuvanog soka od paradajza
šečer po ukusu,
2 velike kašike brašna
voda
pavlaka
priprema:
paprike operemo,
izvadimo sredinu i očistimo od semenki
u malo mleka potopimo sredinu hlaba da omekša
u posebnoj činiji sa mesom pomešamo pirinač (presan), iseckan luk, crvene paprike, dodatak za jelo ili so, hlab koji smo malo iscedili od mleka (ako koristite prezlu u masu s mesom dodajte pola deci mlake vode) i cela jaja,
sve dobro ručno umesimo da dobijemo homogenu masu,
punimo paprike i
ređamo jedno pored druge sa otvorom na gore u šerpu,
nalijemo vode do pola paprike,
tu isto dodamo malu kašičicu dodatka za jelo
poklopimo i kuvamo
pazimo da voda ne ispari
posle 20 - 25 minuta kuvanja
sipamo sok od paradajza da pokrije punjene paprike,
pustimo da provri, skinemo sa vatre,
brašno umutimo sa malo vode u jednoj šoljici,
dodamo u paradajz,
dodamo šečera po ukusu, soli ako treba i
na laganoj vatri punjene paprike kuvamo još petnaestak minuta
malo prohladimo i služimo sa kašičicom pavlake
Primjedbe
Objavi komentar