ingredients:
1 kg potatoes
2 large onions
1 bay leaf - broken
6-8 peppercorns
pinch of dried
basil
pinch of dried
oregano
pinch og dried
rosemary
2 tablespoons
minced dining red pepper
salt
or the food supplement to „Culinat“ or „Vegeta“
a little oil at
the bottom of the pan
a little fine-cut
pieces of bacon
1 tablespoon
chopped fresh parsley
1 flat tablespoon of flour,
sour cream
preparaton:
1.fry the chopped
onion in oil and all the spices,
fry for about
ten minutes,
2.pour water, about 8 dl and cook for 30 - 40 minutes,
3.clean potatoes,
cut oblong slices and add to stew
(add more water if necessary, potatoes should be all covered),
4.cook for about 40 minutes,
(for this meal it is
important long cooking over low heat),
5.before the end, you can add chopped pieces of ham,
6.dilute little flour in a little water and add to the paprikash,
cook a little,
7.sprinkle with fresh parsley,
8.serve with a spoon of sour cream
sastojci:
1 kg krompira
2 veće glavice luka
1 lovorov list - pokidan
6 -8 bibera u zrnu
prstohvat suvog bosiljka
prstohvst suvog origana
prstohvat suvor ruzmarina
2 jedaće kašike mlevene crvene paprike
so ili dodatak jelu Culinat ili Vegeta
malo ulja na dnu šerpe
malo sitno rezani komadići šunke
1 kašika sveže iseckan peršunov list
1 ravna velika kašika brašna
pavlaka
priprema:
1.prodinstajte seckani luk na ulju i sve začine, desetak minuta,
2.podlijte vodom, oko 8 dl i kuvajte 30 - 40 minuta
3.očistite krompir,
isecite na duguljaste kriške i dodajte u vodu
(dodajte još vode ako treba, krompir treba biti sroz pokriven)
(dodajte još vode ako treba, krompir treba biti sroz pokriven)
4.kuvate oko 40 minuta,
(za ovo jelo je najvažnije da se dugo kuva na laganoj vatri),
5.pred kraj možete dodati sitno nasečene komadiće šunke radi ukusa
6.razmutite brašno u malo vode i dodajte u paprikaš za gustinu,
kuvajte malo
7.pospite sa svežim peršinovim listom
8.služimo sa kašikom pavlake
Izgleda super ,malo vise zacina nego sto ja stavim Ali odlicna ideja.Mora da ima fin ukus.ja ukucam noklice u njega.
OdgovoriIzbrišiIzgleda super ,malo vise zacina nego sto ja stavim Ali odlicna ideja.Mora da ima fin ukus.ja ukucam noklice u njega.
OdgovoriIzbriši