Preskoči na glavni sadržaj

potato paprikash - krompir paprikaš




ingredients:

1 kg potatoes

2 large onions
1 bay leaf - broken
6-8 peppercorns
pinch of dried basil
pinch of dried oregano
pinch og dried rosemary
2 tablespoons minced dining red pepper
salt or the food supplement to „Culinat“ or „Vegeta“  
a little oil at the bottom of the pan
a little fine-cut pieces of bacon
1 tablespoon chopped fresh parsley
1 flat tablespoon of flour,
sour cream


preparaton:

1.fry the chopped onion in oil and all the spices,
   fry for about ten minutes,

2.pour water, about 8 dl and cook for 30 - 40 minutes,

3.clean potatoes, 
   cut oblong slices and add to stew
   (add more water if necessary, potatoes should be all covered),

4.cook for about 40 minutes,
   (for this meal it is important  long cooking over low heat),

5.before the end, you can add chopped pieces of ham,

6.dilute little flour in a little water and add to the paprikash,
   cook a little,

7.sprinkle with fresh parsley,

8.serve with a spoon of sour cream





sastojci:

1 kg krompira
2 veće glavice luka
1 lovorov list - pokidan
6 -8 bibera u zrnu
prstohvat suvog bosiljka
prstohvst suvog origana
prstohvat suvor ruzmarina
2 jedaće kašike mlevene crvene paprike
so ili dodatak jelu Culinat ili Vegeta
malo ulja na dnu šerpe
malo sitno rezani komadići šunke
1 kašika sveže iseckan peršunov list
1 ravna velika kašika brašna
pavlaka


priprema:

1.prodinstajte seckani luk na ulju i sve začine, desetak minuta,

2.podlijte vodom, oko  8 dl i kuvajte 30 - 40 minuta

3.očistite krompir, 
   isecite na duguljaste kriške i dodajte u vodu
   (dodajte još vode ako    treba, krompir  treba biti sroz pokriven)

4.kuvate oko 40 minuta,
   (za ovo jelo je najvažnije da se dugo kuva na laganoj vatri),

5.pred kraj možete dodati sitno nasečene komadiće šunke radi ukusa 

6.razmutite brašno u malo vode i dodajte u paprikaš za gustinu,
   kuvajte malo

7.pospite sa svežim peršinovim listom

8.služimo sa kašikom pavlake






Primjedbe

  1. Izgleda super ,malo vise zacina nego sto ja stavim Ali odlicna ideja.Mora da ima fin ukus.ja ukucam noklice u njega.

    OdgovoriIzbriši
  2. Izgleda super ,malo vise zacina nego sto ja stavim Ali odlicna ideja.Mora da ima fin ukus.ja ukucam noklice u njega.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popular

cottage cheese patella – pogačice sa sirom

layered potatoes with minced meat - složenac od krompira sa mlevenim mesom

cabbage with meat - sladak kupus na moj način

semolina noodles with cottage cheese - gomboci sa sirom

görhe - sweet corn flour pie – slatka pita od kukuruznog brašna

laid pork pie - slagana pita od mesa

white wine château - šato od belog vina

potato side dish - zuschpais od krompira

pie in milk dressing with whipped cream - pita u soku od mleka

bread pudding - engleski puding /puding od starog hleba