Preskoči na glavni sadržaj

cornbread with feta cheese - proja sa feta sirom



I make cornbread mostly with feta cheese, but it is delicious alone,
without, too. There can be added other ingredients such as spinach or Swiss chard. 
For this amount you need about a ½ kg of Swiss chard or spinach, cooked in water, cooled and cuted a little. 
From what we add to the cornbread the taste will depend on. 
Corn bread can be served as an appetizer or as a main dish – for dinner it is fine with yogurt or sour milk.
There are different variations compared to ingredients in the recipe.
Over the years, I have come to the conclusion that we, ie. my family (read: me) this recipe fits most. 
I want to share it with you. Maybe you just remarket the ideal recipe for cornbread according to your taste!

The recipe is simple, everything is measured by a glass of 2 dl. 

First turn the oven to 170 ° C and start.

So, it is necessary:

A.dry ingredients:
   1 cup corn semolina
   1 cup all purpose flour
   1 cup semolina
   baking powder
   1 flat teaspoon salt 

B.wet ingredients:
   3 eggs
   1 cup oil
   1 ½ cups yogurt

C.2 large cubes Feta cheese from packs of ½ kg. 

Development:

1.mix dry ingredients
2.mix wet ingredients
3.join together
4.crumble the feta cheese inside
5.soak the baking dish with oil and
6.pour the dough into 
7.bake  20 - 25 minutes to get a nice brown color.
   It is baked, when it is separated from the pan, or the toothpick you stab in     is dry.




Proju načešće pravim sa feta sirom, ali je ona ukusna i sama bez nje, a može joj se dodati i još drugih stvari kao što je špenet ili blitva.
Na ovu količinu trebe oko pola kilograma špenata ili blitve koju skuvamo u vodi, ohladimo i malo isečemo.
Od toga šta ćemo dodati zavisiće i ukus same proje.
Proju možete služiti kao predjelo ali i kao glavno jelo – večeru
Fina je uz jogurt ili kiselo mleko.
Ima raznih varijacija odnosa namirnica u receptu. Tokom godina, ja sam došla do zaključka da nama, tj. mojima u porodici (čitaj meni) ovaj recept najviše odgovara.
Želim ga podeliti sa Vama. Možda i Vi baš sada tržite idealan recept za proju po vašem ukusu!

Recept je jednostavan. Sve se meri čašom od 2 dl.

Prvo uključite rernu na 170°C i počnite praviti,

Dakle potrebno je:

A. suvi sastojci:
    1 čaša kukuruznog griza
    1 čašao bičnog brašna
    1 šaša griza
    1 prašak za pecivo
    ravna mala kašičica soli

B.mokri sastojci:
   3 jaja
   1 čaša ulja
   1 ½ čaše jogurta

C.2 velike kocke feta sira iz pakovanja od ½ kg.

 Izrada:

1.izmešati suve sastojke
2.ismešati mokre sastojke
3.sjediniti
4.umrviti feta sir
5.nauljiti tepsiju i
6 sipati testo u nju
7.peći 20 – 25 minuta, da dobije lepu smeđu boju.

Proja je pečena i kada se sa strane odvoji od tepsije, ili pak ako ubodete čačkalicu ona ostane suva.





Primjedbe

Popular

cottage cheese patella – pogačice sa sirom

layered potatoes with minced meat - složenac od krompira sa mlevenim mesom

cabbage with meat - sladak kupus na moj način

semolina noodles with cottage cheese - gomboci sa sirom

görhe - sweet corn flour pie – slatka pita od kukuruznog brašna

laid pork pie - slagana pita od mesa

white wine château - šato od belog vina

potato side dish - zuschpais od krompira

pie in milk dressing with whipped cream - pita u soku od mleka

bread pudding - engleski puding /puding od starog hleba