Preskoči na glavni sadržaj

fried sauerkraut - prženi kiseli kupus






for 3 person we need:

about 750 g finely chopped pickled cabbage
1 large onion
6 tablespoons oil
salt
pepper

preparation:

1.onion cut into small cubes
2.fry it in oil
3.add the sauerkraut
4.add salt and pepper to taste
5.all together fry in a pan without adding water until soften and take a light brown color

serve as a side dish with meat and mashed potatoes





potrebno je za 3 osobe:
oko 750 g sitno narezanog kiselog kupusa
1 veća glavica luka
6 kašika ulju
so
biber


priprema:

1.luk izrežemo na sitne koclice
2.prodinstamo ga na ulju
3.dodamo kiseli kupus
4.posolimo i pobiberimo po ukusu
5.sve zajedno pržimo u šerpi bez dodavanja vode dok ne omekne i poprimi svetlo smeđu boju


služimo kao prilog mesu i krompir pireom




Primjedbe

Popular

cottage cheese patella – pogačice sa sirom

layered potatoes with minced meat - složenac od krompira sa mlevenim mesom

cabbage with meat - sladak kupus na moj način

semolina noodles with cottage cheese - gomboci sa sirom

görhe - sweet corn flour pie – slatka pita od kukuruznog brašna

laid pork pie - slagana pita od mesa

white wine château - šato od belog vina

potato side dish - zuschpais od krompira

pie in milk dressing with whipped cream - pita u soku od mleka

bread pudding - engleski puding /puding od starog hleba