Preskoči na glavni sadržaj

walnut drops - kolačići sa orasima





walnut drops are probably the easiest, fastest and definitely the finest cookies,


I make them every time for the New Year holidays but as I always bake them before Christmas, rarely remain untouched until the craziest night, 
no one can resist the knowledge that they are somewhere removed and banned, 
so they each secretly must, at least try, to see whether they are as good as last year

For this walnut drops we need:
100g icing sugar 
100 g milled walnuts
1 medium egg

warm the oven to 175 ° C

1.beat the eggs as for an omelette
2.add the icing sugar and the nuts
3.with teaspoon take out little drops and place on a baking sheet   without any design,
   when baking they will disperse and form cookies,
4.bake 5 minutes, 
   be careful not to burn, 

when you take them out of the oven they will be soft but how cool they'll cure, 
this quantity is sufficient for one baking sheet,  

if you want a larger amount youw’ll have to make a new amount, 

when standing, the sugar melt and the mass becomes liquid, it is also the case when the eggs are large, then it is recomended some more walnuts and sugar






kolačići od oraha su verovatno najjednostavniji, najbrži, najlakši i još mnogo toga naj.... i svakako najfiniji,
ja ih pravim svaki put za Novogodišnje praznike ali kako ih uvek pečem još pre Božića, retko kada ostanu neokrnjeni do najluđe noći,
niko ne može da se odupre saznanju da su oni tu negde sklonjeni i zabranjeni, pa ih svako krišom mora makar probati, da vidi da li su dobri kao prošle godine.

za kolačiće sa orasima je potrebno:

100g prah šećera
100g mlevenih oraha
1 jaje srednje veličine

zagrejemo rernu na 175°C

1.ulupamo jaja kao za kajganu i
2.dodamo prah šećer i orahe,
3.kašičicom vadimo masu na papir za pečenje bez nekog oblikovanja,
   prilikom pečenja oni će se razići i formirati kolačiće,
4.peče se 5 minita,
   pazite da ne zagori,

kada ih izvadimo iz rerne biće mekani ali kako se hlade oni će očvrsnuti,

ova količina je dovoljna za  jedan pleh,
ako želite veću količinu morate praviti iznova,


kada stoji, šećer se počne topiti i masa postane tečna, to je slučaj i kada su jaja velika, onda treba dodati još oraha i šećera.

Primjedbe

Popular

cottage cheese patella – pogačice sa sirom

layered potatoes with minced meat - složenac od krompira sa mlevenim mesom

semolina noodles with cottage cheese - gomboci sa sirom

cabbage with meat - sladak kupus na moj način

laid pork pie - slagana pita od mesa

görhe - sweet corn flour pie – slatka pita od kukuruznog brašna

potato side dish - zuschpais od krompira

pie in milk dressing with whipped cream - pita u soku od mleka

white wine château - šato od belog vina

sweet rolls-wespiary - osinje gnezdo