if you like cakes with honey,
but wish not the classic New Year gingerbread,
here is a simple recipe,
this cake is soft and juicy,
chopped walnuts can be added,
ice them with some jam,
make a chocolate dressing,
or simply sprinkle with powder sugar, as on thes picture
as a measure use a cup of 2 dl
it's necessary:
1 cup sugar
80 g of butter or margarine
1 egg
1 cup liquid honey
2 cups of flour
1 pack of 12g baking powder
1 cup milk
preparation:
collect all the ingredients for the cake and
turn on the oven to 175 ° C
in a deeper bowl mix well margarine and sugar,
add the egg, stir,
add honey, stir,
add flour you mixed with baking powder, stir,
add the milk,
and all mix well,
it should be a thick liquid dough that pours into greased baking pan,
bake 25 to 30 minutes,
before removing insert a toothpick,
it must remain dry when you remove it from the cake,
when the pie cool down
cut it into cubes and serve.
ako volite kolače sa medom
a da nisu klasični novogodišnji medenjaci
evo jednog jednostavnog recepta,
kolači su meki i sočni
možete im dodati seckanih oraha,
premazati ih nekim pekmezom,
napraviti glazuru od čokolade
ili jednostavno posuti prah šećerom kao što su ove na slici
za meru uzmite čašu od 2 dl
potrebno je:
1 čaša šećera
80 g putera ili margarina
1 jaje
1 čaša tečnog meda
2 češe brašna
1 prašak za pecivo
1 šolja mleka
priprema:
prikupite sve namirnice za kolač i
uključite rernu na 175°C
u malo dublju činiju dobro umutite margarin i šećer,
dodajte jaje, mutite,
dodajte med, mutite,
dodajte brašno u koje ste umešali prašak za pecivo,izmešajte,
dodajte mleko,
sve dobro sjedinite,
treba da dobijete gusto tečno testo koje sipajte u podmazan pleh,
pecite 25 do 30 minuta,
pre no što izvadite svakako zabodite čačkalicu za zube,
mora da ostane suva kada je izvadite iz testa,
kada se pita ohladi,
izrežite je na kocke i poslužite.
Primjedbe
Objavi komentar