Preskoči na glavni sadržaj

whole grain rye flour bread without yeast - bezkvasni raženi hleb od integralnog raženog brašna



very healthy and tasty bread,
it is suitable for those who, for some reason, can not use yeast and common wheat flour,
it is tasty and gourmet as lukewarm with butter or margarine,


it is necessary for one loaf:



200 g whole grain rye flour
250 g of whole grain wheat flour
1 baking powder or 1.5 tsp soda bicarbonate
1.5 tsp salt
3 dl water


preparation:


measure - rye and wheat flour,

add 1,5 teaspoon of salt,

sift baking powder through small sifter,

all mix well,

now fill up and measure with 3 dl water and

pour over the flower,

knead the dough and

form a loaf,

oil with olive oil,

cut the surface as to cut slices,

stab the sides not to break,

bake at 175 ° C for 30 minutes,

when finished, coat it with a little water - wash it and

turn over to cool.






veoma zdrav i ukusan hleb,
pogodan je za one koji iz nekog razloga ne smeju koristiti kvasac i obično pšenično brašno,
ukusan je i za sladokusce onako mlak namazan puterom ili margarinom,


potrebno je za jednu veknu:



200 g integralnog raženog brašna
250 g integralnog pšeničnog brašna
1 prašak za pecivo ili 1,5 kašičica soda bikarbone
1,5 kašičica soli
3 dl vode


izrada:


izmerite sve sastoje – raženo i pšenično integralno brašno,

dodajte kašičicu i pola soli,

prosejte prašak za pecivo kroz cetku za čaj i

sve dobro izmešajte,

sada dolijte izmerenih 3dl vode,

umesite testo i

formirajte hlebčić,

namažite ga maslinovim uljem,

zarežite površinu kao da sečete kriške,

sa strane ga izbockajte da ne pukne,

pecite na 175°C 30 minuta,

kada je gotovo premažite ga sa malo vode – umijte ga i


preokrenite da se ohladi.




Primjedbe

Popular

cottage cheese patella – pogačice sa sirom

layered potatoes with minced meat - složenac od krompira sa mlevenim mesom

semolina noodles with cottage cheese - gomboci sa sirom

cabbage with meat - sladak kupus na moj način

laid pork pie - slagana pita od mesa

görhe - sweet corn flour pie – slatka pita od kukuruznog brašna

potato side dish - zuschpais od krompira

pie in milk dressing with whipped cream - pita u soku od mleka

white wine château - šato od belog vina

sweet rolls-wespiary - osinje gnezdo