very healthy and tasty bread,
it
is suitable for those who, for some reason, can not use yeast and common
wheat flour,
it
is tasty and gourmet as lukewarm with butter or margarine,
it
is necessary for one loaf:
200
g whole grain rye flour
250
g of whole grain wheat flour
1
baking powder or 1.5 tsp soda bicarbonate
1.5
tsp salt
3
dl water
preparation:
measure
- rye and wheat flour,
add
1,5 teaspoon of salt,
sift
baking powder through small sifter,
all
mix well,
now
fill up and measure with 3 dl water and
pour
over the flower,
knead
the dough and
form
a loaf,
oil with olive oil,
cut
the surface as to cut slices,
stab
the sides not to break,
bake
at 175 ° C for 30 minutes,
when
finished, coat it with a little water - wash it and
turn
over to cool.
pogodan
je za one koji iz nekog razloga ne smeju koristiti kvasac i obično pšenično
brašno,
ukusan
je i za sladokusce onako mlak namazan puterom ili margarinom,
potrebno
je za jednu veknu:
200
g integralnog raženog brašna
250
g integralnog pšeničnog brašna
1
prašak za pecivo ili 1,5 kašičica soda bikarbone
1,5
kašičica soli
3
dl vode
izrada:
izmerite
sve sastoje – raženo i pšenično integralno brašno,
dodajte
kašičicu i pola soli,
prosejte
prašak za pecivo kroz cetku za čaj i
sve
dobro izmešajte,
sada
dolijte izmerenih 3dl vode,
umesite
testo i
formirajte
hlebčić,
namažite
ga maslinovim uljem,
zarežite
površinu kao da sečete kriške,
sa
strane ga izbockajte da ne pukne,
pecite
na 175°C 30 minuta,
kada
je gotovo premažite ga sa malo vode – umijte ga i
preokrenite
da se ohladi.
Primjedbe
Objavi komentar